Material på rabbitar

Dagens material på rabbitar skiljer sig mycket åt, vilket beror på priset. Det finns en uppsjö av märken, utseenden och prisklasser.

Silikon

Oftast ser man nya märken dyka upp på marknaden som satsar på silikon och stavar som idag är uppladdningsbara. Vissa är t.o.m. tillverkade av medicinskt klassat silikon, även om skillnaden i känslan är väldigt liten. Silikon är ett kroppsnära material och fungerar mycket väl till vibratorer. Det är lätt att få till relativt mjukt och även att bara lägga ett tunt lager på hårda stavar och massagevibratorer. Det är även flexibelt, så det går att få till ganska sköna rabbitar, kaniner på stavarna där öronen är flexibla. Silikon är dessutom oftast nästintill luktfritt.

Det finns dock nackdelar också, vilket är att man måste använda sig av vattenbaserat glidmedel, så material av samma typ leker inte bäst här och silikonbaserade glidmedel kan förstöra vibratorns material. Silikonmaterial är dock inte extra mjuka, vilket också gör att kaninöronen inte blir hur mjuka som helst. Rabbitar, kaninvibratorer, finns idag i väldigt många utseenden och just rabbit-delen kan lika bra vara bara en neutral design, en pingvin, eller något annat. Vissa kan då förbli ganska hårda för mer gnuggig-effekt, men vissa tjejer föredrar extra mjuka kaninöron som bara kittlar med sina vibrationer. Sådana mjuka ”öron” är svåra att få fram då silikonet oftast framtår att vara mer styvare – vilket är förmodligen mer hur tillverkarna har designat produkten, då vi vet från andra branscher att man kan ha tunna silikonsträngar som blir mjuka, likt penslar för bakning.

TPR, TPE

Detta är material som består av mjuk plast eller mjukt gummi, ett billigare material. Dessa rabbitar är oftast billigare modeller, oftast pärlstavar och batteridrivna produkter. Vissa av dessa klassiska tillverkare uppdaterar sina modeller, oftast genom att göra de uppladdningsbara, kanske byta materialet till silikon eller både ok. Men det finns en hel del av dessa batteridrivna rabbitar ute på marknaden som funnits i kanske 20 år och kommer förmodligen finnas ett tag till, då efterfrågan finns på dessa modeller.

Dessa material glider mycket bra och är lena på ytan för det mesta, speciellt när de blandas med kroppsvätskor eller glidmedel. Vattenbaserat glidmedel är standard för användning, men även silikonbaserade glidmedel går oftast att använde med dessa material – man rekommenderar att pröva först på en bit för att se om det skadar materialet. Dessa material kan ha en lukt, inte lika mycket som olika PVC (jelly) – material, men doften är fullt märkbar.

Vad skall man välja?

Man skall alltid göra en avvägning. Det är plånboken som styr samt behovet, dvs. vad du vill ha, vilken typ av vibrator som passar sig. Finns inte modellen som man gillar i silikon, så kanske just andra material duger bra. Vill man dock ha uppladdningsbara och inte batteridrivna, så minskar utbudet på billigare material, då är silikonet enda alternativet och priset blir därefter.